Oficial SUA: Reţeaua Stat Islamic a obţinut 1,5 miliarde de dolari din furturi şi comerţ cu petrol

Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au furat circa un miliard de dolari din bănci siriene şi irakiene, iar organizaţia fundamentalistă sunnită a produs încă 500 de milioane de dolari din comercializarea petrolului în mod ilegal, afirmă un oficial din cadrul Departamentului Trezoreriei din SUA.

649 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Reţeaua Stat Islamic a obţinut 1,5 miliarde de dolari din furturi şi comerţ cu petrol

Oficial SUA: Reţeaua Stat Islamic a obţinut 1,5 miliarde de dolari din furturi şi comerţ cu petrol (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Reţeaua teroristă Stat Islamic a obţinut un profit de peste 500 de milioane de dolari din comerţul ilegal cu petrol", a declarat Adam Szubin, subsecretar pentru combaterea terorismului şi informaţii financiare în Departamentul american al Trezoreriei.

"Organizaţia teroristă a furat între 500 de milioane şi un miliard de dolari din bănci aflate în zone pe care le-a ocupat, în Siria şi Irak", a adăugat Szubin, potrivit Reuters.

"Şi a mai obţinut prin forţă alte milioane de dolari de la locuitorii pe care îi are sub control", a precizat oficialul american.

Reţeaua teroristă Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria - SIIS/ Stat Islamic în Irak şi Levant - SIIL) ocupă regiuni din Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un "califat".

Rusia şi Irakul acuză Turcia că permite comerţul ilegal cu petrol din zonele aflate sub controlul organizaţiei teroriste sunnite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici