Oficial: Ucraina este pregătită pentru discuţii cu Rusia privind statutul de neutralitate

Ucraina doreşte pace şi este pregătită pentru discuţii cu Rusia, inclusiv cu privire la statutul de neutralitate în ceea ce priveşte NATO, a declarat vineri consilierul prezidenţial ucrainean Mykhailo Podolyak pentru Reuters.

9117 afișări
Imaginea articolului Oficial: Ucraina este pregătită pentru discuţii cu Rusia privind statutul de neutralitate

Oficial: Ucraina este pregătită pentru discuţii cu Rusia privind statutul de neutralitate

"Dacă discuţiile sunt posibile, acestea ar trebui să aibă loc. Dacă la Moscova se spune că vor să aibă loc discuţii, inclusiv cu privire la statutul de neutralitate, nu ne este teamă de acest lucru. Putem vorbi şi despre asta", a declarat el printr-un mesaj text.

"Disponibilitatea noastră pentru dialog face parte din urmărirea persistentă a păcii", adăugat acesta.

În prezent, Ucraina nu face parte din NATO sau din Uniunea Europeană, deşi doreşte să adere la ambele.

Ucraina a renunţat la armele sale nucleare, după ce şi-a obţinut independenţa la destrămarea Uniunii Sovietice, în schimbul unor garanţii de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici