Oficiali ai SUA: Trump opreşte sprijinul acordat de CIA rebelilor din Siria

Mai mulţi oficialii americani au declarat, miercuri, că administraţia Trump a decis să oprească programul sub acoperire al CIA care viza antrenarea şi livrarea de armament rebelilor sirieni care luptau împotriva forţelor guvernamentale ale preşedintelui Bashar al-Assad, potrivit Reuters.

1269 afișări
Imaginea articolului Oficiali ai SUA: Trump opreşte sprijinul acordat de CIA rebelilor din Siria

Oficiali ai SUA: Trump opreşte sprijinul acordat de CIA rebelilor din Siria

Potrivit declaraţiei unuia dintre oficiali, decizia Statelor Unite face parte dintr-un efort al administraţiei de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia. Programul CIA a început în 2013, ca parte a eforturilor administraţiei preşedintelui de atunci, Barack Obama de a răsturna regimul lui Assad.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect. De asemenea, nu au fost date declaraţii nici din partea CIA.

Potrivit celor doi oficiali americani, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, decizia a fost luată împreună cu consilierul pentru Securitate Naţională H.R. McMaster şi directorul CIA, Mike Pompeo, după ce s-au consultat cu oficialii de rang inferior şi înainte de summitul G-20 din Germania.

Totuşi, potrivit celor doi oficiali, efortul separat al forţelor armate americane de a susţine şi antrena alte grupuri de rebeli sirieni va continua.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici