Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane: Reţeaua Al-Qaida pregăteşte comiterea unor atentate în SUA cu ocazia alegerilor

Reţeaua teroristă Al-Qaida pregăteşte comiterea unor atentate în statele americane New York, Texas şi Virginia cu ocazia scrutinului prezidenţial şi parlamentar din Statele Unite, avertizează oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane citaţi de CBS News.

1603 afișări
Imaginea articolului Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane: Reţeaua Al-Qaida pregăteşte comiterea unor atentate în SUA cu ocazia alegerilor

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane: Reţeaua Al-Qaida pregăteşte comiterea unor atentate în SUA cu ocazia alegerilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Sursele citate nu au oferit detalii, precizând doar că sunt vizate obiective din statele New York, Texas şi Virginia, unde ar putea avea loc atentate luni, cu o zi înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ.

Autorităţile americane au transmis că iau în serios riscul terorist.

"Autorităţile antiteroriste şi cele pentru siguranţa comunităţilor rămân vigilente şi bine poziţionate pentru contracararea oricărui atac în Statele Unite. FBI, alături de alte autorităţi federale, statale şi locale efectuează zilnic schimburi de informaţii şi colaborează strâns pentru identificarea şi dejucarea oricărui risc la adresa securităţii publice", a transmis un oficial din cadrul Biroului Federal pentru Investigaţii.

Statele Unite organizează marţi, 8 noiembrie, alegeri pentru desemnarea preşedintelui ţării, a tuturor membrilor Camerei Reprezentanţilor şi a o treime dintre membrii Senatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici