Oficiali din Moscova cer demisia lui Putin: Opiniile dumneavoastră sunt depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei / Pentru a nu fi proteste, mai multe camioane au blocat centrul capitalei

Deputaţii municipali din districtul moscovit Lomonosovski au făcut apel la preşedintele rus Vladimir Putin să demisioneze, afirmând că "totul a mers prost" de la începutul celui de-al doilea mandat al său şi consideră că o schimbare de putere este necesară pentru binele ţării.

16360 afișări
Imaginea articolului Oficiali din Moscova cer demisia lui Putin: Opiniile dumneavoastră sunt depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei / Pentru a nu fi proteste, mai multe camioane au blocat centrul capitalei

Deputaţii au postat decizia lor protocolară pe site-ul web al districtului Lomonosovsky, inclusiv o înregistrare video de 30 de minute de la întâlnirea lor din 8 septembrie.

În apelul lor, deputaţii subliniază că retorica agresivă a lui Putin şi a subordonaţilor săi a aruncat Rusia înapoi în epoca Războiului Rece. Ei au contestat datele economice care arată o dublare a PIB-ului ţării şi au spus că salariul minim nu a crescut la nivelul declarat de guvern, informează Radio Free Europe.

De asemenea, ei au spus că oamenii inteligenţi şi muncitori au părăsit Rusia în masă şi că nu există nicio urmă a stabilităţii promise.

Adresându-se direct lui Putin, ei au spus: "Opiniile dumneavoastră, modelul dumneavoastră de management sunt iremediabil depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei şi a potenţialului său uman"

Deputaţii au făcut apel şi la primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, spunând că sistemul de autonomie locală nu funcţionează de fapt la Moscova, iar la nivel de district s-a dezvoltat o putere duală, ceea ce împiedică orice iniţiativă a locuitorilor locali şi a reprezentanţilor lor.

Din Sankt Petersburg au început protestele la adresa lui Putin

Un protest similar organizat la începutul acestei săptămâni de către legislatorii locali din Sankt Petersburg s-a soldat cu convocarea autorităţilor la departamentul de poliţie.

Şapte parlamentari au cerut camerei inferioare a parlamentului, Duma de Stat, să-l acuze pe Putin de înaltă trădare pentru decizia sa de a lansa invazia neprovocată a Ucrainei.

Cei şapte parlamentari din districtul municipal Smolny din Sankt Petersburg au primit citaţii pe 8 septembrie, ordonându-le să se prezinte la poliţie a doua zi pentru a completa protocoale privind o acuzaţie de discreditare a forţelor armate ale Rusiei.

Camioane în centrul capitalei

Sâmbătă şi duminică au loc zilele Moscovei, context în care un număr mare de oameni ies în stradă. Pentru a se asigura că nu vor fi proteste, autorităţile locale au blocat centrul oraşului cu mai multe camioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici