Olaf Scholz salută relaţiile dintre Germania şi România şi cere consolidarea flancului estic al NATO

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a salutat, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu premierul Marcel Ciolacu, starea relaţiilor bilaterale şi a pledat pentru consolidarea flancului estic al NATO, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

280 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz salută relaţiile dintre Germania şi România şi cere consolidarea flancului estic al NATO

Olaf Scholz salută relaţiile dintre Germania şi România şi cere consolidarea flancului estic al NATO

"Mă bucură faptul că vom colabora şi sunt convins că vom adăuga un nou capitol în relaţiile bune dintre Germania şi România. Ţările noastre au relaţii extrem de bune şi apropiate. Minoritatea germană din România şi comunitatea din ce în ce mai numeroasă de români din Germania sunt punţi de legătură foarte importante între societăţile noastre. De asemenea, relaţiile noastre economice sunt îmbucurătoare: volumul comerţului bilateral a atins anul trecut cifre-record", a declarat cancelarul Olaf Scholz în conferinţa de presă organizată împreună cu premierul Marcel Ciolacu.

"Astăzi am discutat mai ales despre politica de securitate pe flancul estic al NATO şi despre următorul summit NATO de la Vilnius, care va avea loc săptămâna viitoare. Doresc să mulţumesc explicit României pentru reacţia fermă faţă de invazia rusă în Ucraina. România are o contribuţie remarcabilă prin primirea a numeroşi refugiaţi din Ucraina, prin asistenţa acordată în contextul livrărilor de ajutoare în Ucraina şi al exporturilor de cereale prin intermediul Culoarelor europene de solidaritate. Şi susţinerea acordată pentru consolidarea flancului estic al NATO este exemplară. România este un aliat şi partener important şi de încredere. Unitatea dintre parteneri în alianţa transatlantică este un aspect decisiv acum şi în viitor. În acest context, ne uneşte dorinţa de a crea o pace echitabilă şi durabilă pentru Ucraina, precum şi de a avea securitate şi stabilitate în Europa", a subliniat Olaf Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici