Om cheie din administraţia Trump: Va scoate SUA din NATO dacă va câştiga al doilea mandat

Fostul consilier pe probleme de securitate naţională John Bolton a făcut remarci dure la adresa fostului său şef şi principalul candidat republican la alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând că SUA se vor retrage probabil din NATO dacă Donald Trump va câştiga alegerile.

3416 afișări
Imaginea articolului Om cheie din administraţia Trump: Va scoate SUA din NATO dacă va câştiga al doilea mandat

Om cheie din administraţia Trump: Va scoate SUA din NATO dacă va câştiga al doilea mandat

Într-un interviu acordat joi publicaţiei The Hill, Bolton a criticat politica externă a fostului preşedinte, după ce într-un editorial pe care l-a scris la începutul acestei săptămâni a calificat comportamentul lui Trump drept "haotic, iraţional şi fără limitări".

"Donald Trump nu are cu adevărat o filozofie, aşa cum o înţelegem noi în termeni politici", a spus Bolton. "El nu gândeşte în direcţii politice atunci când ia decizii".

Bolton, care a fost consilierul de securitate naţională al lui Trump din aprilie 2018 până în septembrie 2019, l-a criticat şi cu privire al poziţia sa faţă de alianţă, spunând în interviu: "A ameninţat existenţa NATO şi cred că într-un al doilea mandat Trump, aproape sigur ne vom retrage din NATO".

Bolton a afirmat că Trump "dispreţuieşte cunoaşterea" şi l-a acuzat pe acesta că "vede relaţiile dintre Statele Unite şi ţările străine, în special adversarii noştri, predominant ca pe nişte chestiuni de personalitate".

"Este mult mai probabil ca liderii străini, prieteni sau duşmani, să îl vadă ca fiind ignorant, lipsit de experienţă, lăudăros, tânjind să fie unul dintre băieţii mari şi eminamente susceptibil la linguşeală. Aceste caracteristici au fost o sursă constantă de risc în primul mandat al lui Trump şi ar fi din nou într-un al doilea mandat", a adăugat Bolton.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici