OMS: Creşterea numărului de boli respiratorii din China nu este la fel de mare ca înainte de pandemie

Vârful de îmbolnăviri respiratorii prin care trece China nu este la fel de mare ca numărul de cazuri înregistrat înainte de pandemia COVID-19, a declarat un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului OMS: Creşterea numărului de boli respiratorii din China nu este la fel de mare ca înainte de pandemie

OMS:Creşterea numărului de boli respiratorii din China nu este la fel de mare ca înainte de pandemie

Maria Van Kerkhove, director interimar al departamentului de pregătire şi prevenire a epidemiilor şi pandemiilor din cadrul OMS, a declarat că numărul în creştere de cazuri pare să fie provocat de copiii care intră în contact cu agenţi patogeni. În anii de restricţii COVID, copiii au fost feriţi de astfel de probleme.

„Am întrebat despre comparaţii înainte de pandemie. Iar valurile pe care le văd acum, vârful nu este la fel de mare ca tot ceea ce am văzut în 2018-2019. Acesta nu este un indiciu al unui agent patogen nou. Acest lucru era de aşteptat. Cu asta s-au confruntat cele mai multe ţăril în urmă cu un an sau doi", a declarat Van Kerkhove pentru publicaţia din domeniul sănătăţii STAT.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate din China, Mi Feng, a declarat că valul de boli respiratorii acute poate fi explicat şi prin circulaţia simultană a mai multor tipuri de agenţi patogeni.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut Chinei mai multe informaţii despre cazurile înregistrate în ultima perioadă în ţară. Relaţia dintre organizaţia mondială şi China este încordată după ce OMS a pus sub semnul întrebării transparenţa Chinei în ceea ce priveşte originea pandemiei COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici