ONU a numit un coordonator pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a anunţat marţi numirea unui coordonator ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola în Africa de Vest şi a îndemnat guvernele vizate să evite panica.

223 afișări
Imaginea articolului ONU a numit un coordonator pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola

Doctorul britanic David Nabarro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este necesar să evităm panica şi frica. Ebola poate fi oprită", a dat asigurări Ban Ki-moon la sediul ONU de la New York.

El l-a numit pe doctorul britanic David Nabarro în funcţia de coordonator al ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola. Nabarro este însărcinat să supervizeze reacţia la nivel mondial faţă de epidemia actuală, care s-a soldat deja cu peste 1.000 de morţi.

"Cu ajutorul resurselor, cunoştinţelor, voinţei şi acţiunilor rapide, oamenii pot supraviţui bolii. Ebola a fost oprită în altă parte, iar noi putem face acelaşi lucru aici", a adăugat Ban Ki-moon.

Nabarro dispune de o experienţă solidă în domeniul bolilor contagioase, el fiind cel care a gestionat reacţia ONU în timpul epidemiilor de gripă aviară şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) în 2006 şi 2003.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţţia acestei febre hemoragice în 1976, s-a soldat cu 1.013 morţi în Africa de Vest, dintre care 373 în Guineea, unde a izbucnit la începutul anului, după care s-a propagat în Liberia şi Sierra Leone, potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"În zilele următoare, ONU îşi va consolida acţiunea în combaterea epidemiei", a adăugat Ban Ki-moon. "Avem nevoie de toată lumea" în această misiune, a continuat el.

Secretarul general a citat nevoia de a ataca anumite probleme, ca lipsa de medici , infirmiere şi echipament - în special de costume de protecţie sau corturi de izolare - în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici