Opoziţia din Siria va boicota discuţiile de pace mediate de Rusia

Opoziţia din Siria a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la Congresul Dialogului Naţional Sirian, care se va desfăşura în staţiunea Soci, pe litoralul rus al Mării Negre, în perioada 29-30 ianuarie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

395 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Siria va boicota discuţiile de pace mediate de Rusia

Opoziţia din Siria va boicota discuţiile de pace mediate de Rusia

Purtătorul de cuvânt Firas al-Kaldi a precizat că opoziţia siriană a votat boicotarea discuţiilor de pace mediate de Rusia, cu 26 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

Opoziţia din Siria susţine că întrunirea este o încercare din partea principalului aliat al guvernului sirian să "treacă în plan secund" procesul de pace desfăşurat de ONU, iar regimul condus de către Bashar al-Assad nu ar avea nicio intenţie să ajungă la o înţelegere.

Cea de-a noua rundă a discuţiilor formale dintre delegaţia regimului sirian şi cea a opoziţiei unificate, mediate de Naţiunile Unite şi desfăşurate în perioada 25-26 ianuarie la Viena, s-a încheiat fără niciun rezultat.

Rusia a invitat la această reuniune reprezentanţi ai Statelor Unite, Chinei, Turciei, Iranului, Franţei şi Marii Britanii, precum şi diplomaţi din Egipt, Iordania, Irak, Kazahstan, Liban şi Arabia Saudită.

Participanţii la Congresul Dialogului Naţional Sirian şi-au anunţat disponibilitatea pentru obţinerea unei soluţii politice durabile în Siria, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi cu acordurile încheiate în cadrul procesului de la Astana, în Kazahstan. Redactarea unei noi Constituţii siriene şi pregătirea alegerilor generale vor fi principalele subiecte de discuţie.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici