Pachebotul Costa Concordia va fi dezasamblat la Genova, a anunţat premierul Matteo Renzi

Pachebotul Costa Concorsia, eşuat de aproape doi ani şi jumătate în apropiere de insula Giglio, în regiunea Toscana, va fi dezasamblat la Genova şi nu în portul Piombino, a anunţat premierul Matteo Renzi.

323 afișări
Imaginea articolului Pachebotul Costa Concordia va fi dezasamblat la Genova, a anunţat premierul Matteo Renzi

Pachebotul Costa Concordia va fi dezasamblat la Genova, a anunţat premierul Matteo Renzi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Consiliul italian de Miniştri a aprobat proiectul în vederea transferării şi dezasamblării pachebotului prezentat în urmă cu câteva zile de compania Costa. "Nava va fi dezasamblată în Italia la termenul stabilit", a afirmat premierul Renzi, într-o conferinţă de presă, la finalul Consiliului de Miniştri.

Dezasamblarea navei, care a naufragiat la 13 ianuarie 2012 provocând moartea a 32 de persoane, s-a aflat în centrul unei dispute între regiunile Liguria (Genova) şi Toscana. Disputa a avut loc în condiţiile în care este vorba despre un contract de 100 de milioane de euro şi de sute de locuri de muncă.

Costa Crociere, compania italiană proprietară a pachebotului, a prezentat recent un proiect detaliat referitor la evacuarea pachebotului în cursul lunii iulie, a remorcării pe distanţa de 280 de kilometri şi în final a dezasamblării la Genova.

Compania Costa a motivat că portul Piombino, aflat mai aproape decât Genova de insula toscană Giglio, nu va fi pregătit tehnic până în luna septembrie pentru primirea pachebotului Concordia în vederea procedurilor de dezasamblare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici