Până la 24 de milioane de americani şi-ar putea pierde acoperirea de sănătate în următorii 10 ani - raport CBO

Până la 24 de milioane de americani riscă să-şi piardă acoperirea medicală în următorii zece ani, în urma planului de înlocuire a reformei sistemului medical înfăptuită de preşedinte Barack Obama, conform unui raport întreprins de Biroul de buget al Congresului (CBO), citat de The Guardian.

943 afișări
Imaginea articolului Până la 24 de milioane de americani şi-ar putea pierde acoperirea de sănătate în următorii 10 ani - raport CBO

Până la 24 de milioane de americani şi-ar putea pierde acoperirea de sănătate în următorii 10 ani - raport CBO (Imagine: healthable.com)

Raportul CBO anticipează o scădere dramatică a acoperirilor de sănătate, în următorii zece ani, în cazul în care Congresul adoptă proietcul de lege al republicanilor.

Aproximativ 52 de milioane de persoane vor rămâne fără asigurare până în anul 2026, comparativ cu 28 de milioane sub jurisdicţia actualului pachet legislativ cunoscut sub numele de Obamacare, potrivit raportului CBO.

Preşedintele Donald Trump, ce susţine planul republicanilor, a promis că noul proiect va oferi ”asigurare de sănătate tuturor”.

Analiştii CBO estimează că propunerea legislativă a republicanilor ar putea reduce bugetul federal cu până la 337 miliarde de dolari în următorii zece ani, economisind major în urma reducerilor asupra programului federal de ajutor medical şi creditelor fiscale ale sistemului medical Obamacare pentru oamenii ce vor să-şi achiziţioneze o asigurare individuală.

Democraţii, grupuri ce sunt în favoarea intereselor consumatorilor şi aproape fiecare sector al industriei medicale americane se opun planului republicanilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici