Wall Street Journal: Donald Trump conferă CIA autoritatea de a efectua atacuri cu drone

Preşedintele Donald Trump a acordat Central Intelligence Agency (CIA) autoritatea de a efectua atacuri cu drone împotriva militanţilor suspecţi, scrie Wall Street Journal, menţionând oficiali SUA.

3830 afișări
Imaginea articolului Wall Street Journal: Donald Trump conferă CIA autoritatea de a efectua atacuri cu drone

Wall Street Journal: Donald Trump conferă CIA autoritatea de a efectua atacuri cu drone (Imagine: Hepta)

Decizia ar marca o schimbare de la politica fostului preşedinte Barack Obama de a limita rolul paramilitar al CIA, mai scrie ziarul.

Casa Albă, Departamentul SUA al Apărării şi reprezentanţii CIA nu au oferit vreun răspuns asupra acestui subiect.

Obama a încercat să traseze o serie de directive globale în privinţa utilizării atacurilor cu dronele pe măsură ce alte state şi-au dezvoltat propriile lor programe de atacuri cu drona.

SUA au utilizat pentru prima oară aeronave fără pilot dotate cu armament pentru uciderea suspecţilor militanţi de-a lungul anilor după atacurile din 11 septembrie, 2001, din New York şi Washington.

Atacuri ale aeronavelor tip dronă Predator şi Reaper, dotate cu proiectile şi rachte, împotriiva obiectivelor de peste hotare au început sub administraţia preşedintelui George W. Bush şi au fost continuate de către administraţia Obama.

Criticile privind programul de atacuri de la distanţă vizează întrebarea dacă acestea crează mai mulţi militanţi decât ucid. Cei care combat utilizarea atacurilor cu dronele invocă răspândirea organizaţiilor jiadiste şi a atacurilor militanţilor islamişti în lume ca dovadă că acestea ar putea exacerba problema.

În iulie, guvernul SUA şi-a asumat responsabilitatea pentru uciderea eronată a aproape 116 civili în atacurile cu drona din ţările cu care statul american nu se află în război.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici