Parchetul Naţional Antiterorism din Franţa deschide o anchetă după atentat

Parchetul naţional antiterorist din Franţa a deschis o anchetă în urma atacului de la Liceul Gambetta din Arras. Prim-ministrul Élisabeth Borne şi-a anulat călătoria la Orléans pentru a se întoarce la Paris.

205 afișări
Imaginea articolului Parchetul Naţional Antiterorism din Franţa deschide o anchetă după atentat

Parchetul Naţional Antiterorism din Franţa deschide o anchetă după atentat

Ancheta a fost deschisă sub acuzaţia de "omor în legătură cu o acţiune teroristă", "tentativă de omor în legătură cu o acţiune teroristă" şi "asociere teroristă în vederea pregătirii de infracţiuni împotriva persoanei", conform Le Figaro.

Prim-ministrul Élisabeth Borne şi-a anulat călătoria la Orléans pentru a se întoarce la Paris.

Un videoclip care circulă pe reţelele de socializare, filmat de la ferestrele liceului, arată cum agresorul, înarmat cu un cuţit, atacă persoane în curtea şcolii. El înaintează cu paşi mari, îmbrăcat într-o jachetă gri.

Victimele sale încearcă să îl ţină la distanţă cu un scaun.

Una dintre victime cade. "Este directorul adjunct", spune un elev. Bărbatul care a căzut a fost lovit de agresor, care a trecut apoi la o altă persoană.

Un atac cu cuţitul a avut loc vineri la Liceul Gambetta din Arras, Franţa. Un profesor a murit şi două persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuţit. Presupusul agresor, care ar fi strigat „Allah akbar” în acel moment, a fost arestat, conform tf1info.fr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici