Parlamentul European va respinge orice acord Brexit care ar avea ca efect deportarea imigranţilor UE din Marea Britanie

Parlamentul European va respinge orice acord cu Londra care ar avea ca efect deportarea din Marea Britanie a cetăţenilor europeni după producerea Brexit, i-a transmis raportorul PE, Guy Verhofstadt, negociatorului britanic, David Davis.

2025 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European va respinge orice acord Brexit care ar avea ca efect deportarea imigranţilor UE din Marea Britanie

Parlamentul European va respinge orice acord Brexit care ar avea ca efect deportarea imigranţilor UE din Marea Britanie

"Am confirmat, într-o nouă scrisoare trimisă lui David Davis, care sunt, din punctul nostru de vedere, elementele necesare pentru ajungerea la un aranjament favorabil în privinţa drepturilor cetăţenilor UE şi cetăţenilor britanici", a declarat Guy Verhofstadt, raportorul Parlamentului European pe tema Brexit.

"Nu putem accepta un sistem în care cetăţenii UE care locuiesc acum în Marea Britanie să rişte să fie expulzaţi", a afirmat Guy Verhofstadt.

Raportorul PE a reiterat condiţiile fundamentale privind drepturile cetăţenilor UE rămaşi în Marea Britanie post-Brexit: să aibă dreptul reunificării familiale, rămânerea în Marea Britanie să se producă printr-o "declaraţie", nu printr-o "cerere", şi să nu fie nevoiţi să plăteasă taxe de rezidenţă.

Reprezentanţii Bruxellesului şi Londrei negociază în prezent condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. În etapa a doua a negocierilor vor fi stabilite viitoarele relaţii bilaterale.

Negociatorul european, Michel Barnier, a explicat că liderii UE vor decide în cursul reuniunii din 14-15 decembrie dacă există suficiente progrese în negocierile cu Marea Britanie pentru a trece la faza a doua a negocierilor.

Marea Britanie speră să menţină accesul la piaţa Uniunii Europene după Brexit. Liderii UE condiţionează acest lucru de respectarea de către Marea Britanie a principiilor liberei circulaţii a persoanelor, produselor, capitalului şi serviciilor. În plus, Londra va trebuie să contribuie la bugetul UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici