Parlamentul Turciei aprobă participarea la operaţiuni contra grupului terorist Stat Islamic. Turcia ar putea accepta militari străini, în cadrul ofensivei

Parlamentul Turciei a aprobat joi, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care permite efectuarea de operaţiuni militare în Irak şi Siria, împotriva grupului terorist Stat Islamic.

844 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Turciei aprobă participarea la operaţiuni contra grupului terorist Stat Islamic. Turcia ar putea accepta militari străini, în cadrul ofensivei

Parlamentul Turciei aprobă participarea la operaţiuni contra grupului terorist Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 21:21 - Turcia ar putea accepta militari străini, în cadrul ofensivei contra grupului terorist Stat Islamic

Turcia ar putea accepta staţionarea de trupe străine şi poate trimite militari în Siria şi Irak, în ofensiva împotriva grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant), conform rezoluţiei aprobate joi de Parlamentul de la Ankara.

Parlamentul Turciei a aprobat joi, cu 298 de voturi pentru şi 98 împotrivă, un proiect de rezoluţie care permite efectuarea de operaţiuni militare în Irak şi Siria, împotriva grupului terorist Stat Islamic. 

Rezoluţia prevede posibilitatea unor intervenţii militare pe teritoriul Irakului sau pe cel al Siriei, precum şi posibilitatea staţionării de trupe străine pe teritoriul turc.

Potrivit presei, Turcia nu se va implica direct în operaţiunile militare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, dar va pune la dispoziţia trupelor străine baze militare, probabil aeroportul militar de la Incirlik (sud), pentru operaţiuni umanitare.

În ultimele zile, Turcia a semnalat intenţia de a se alătura coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite împotriva grupului terorist Stat Islamic.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a propus găsirea unei soluţii "durabile" la ameninţarea reprezentată de grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant - SI/SIIS/SIIL), organizaţie care a proclamat un "califat islamic" în regiuni din Siria şi Irak, atrăgând atenţia publică prin decapitarea unor ostatici occidentali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici