Parteneriat de mobilitate între UE şi Belarus, în privinţa controlului asupra fluxului migraţiei

Bruxelles şi Minsk au lansat în mod formal un parteneriat de mobilitate şi au semnat o declaraţie comună privind stabilirea structurii de cooperare a zonei de control în privinţa fluxului migraţiei şi abordării provocărilor asociate acesteia, a comunicat Uniunea Europeană, citată de Sputnik.

403 afișări
Imaginea articolului Parteneriat de mobilitate între UE şi Belarus, în privinţa controlului asupra fluxului migraţiei

Parteneriat de mobilitate între UE şi Belarus, în privinţa controlului asupra fluxului migraţiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Potrivit comisarului UE pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, lansarea parteneriatului de mobilitate reprezintă o mişcare importantă deoarece va consolida cooperarea dintre Blocul comunitar şi Belarus în privinţa migraţiei, azilului şi administrării frontierelor.

"O declaraţie comună privind stabilirea unei cooperări viitoare în privinţa migraţiei şi mobilităţii a fost semnată de asemenea de către comisarul UE pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, şi Ministrul de Afaceri Interne din Belarus, Igor Shunevich, precum şi de miniştri responsabili de migraţie din cadrul celor şapte state membre ale UE ce sunt respnsabile de migraţie şi participă la Parteneriatul de mobilitate (Bulgaria, România, Polonia, Ungaria, Finlanda, Letonia, Lituania)," conform unui comunicat oficial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici