Partidul lui Erdogan îşi doreşte depăşirea problemelor din relaţiile bilaterale dintre Turcia şi SUA

Turcia trebuie să depăşească actualele probleme din relaţiile cu Statele Unite, din moment ce cooperarea dintre cele două state este esenţială, se arată în programul electoral al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

506 afișări
Imaginea articolului Partidul lui Erdogan îşi doreşte depăşirea problemelor din relaţiile bilaterale dintre Turcia şi SUA

Partidul lui Erdogan îşi doreşte depăşirea problemelor din relaţiile bilaterale dintre Turcia şi SUA

În programul electoral al AKP, partidul aflat la guvernare în Turcia, se precizează că Ankara trebuie să îmbunătăţească relaţiile bilaterale cu Washingtonul, deteriorate de poziţiile divergente ocupate de Turcia şi SUA în mai multe dosare internaţionale.

Tensiunile dintre Washington şi Ankara s-au intensificat în ultimele luni, mai ales în contextul operaţiunii militare lansate de Turcia împotriva kurzilor din provincia siriană Afrin.

Relaţiile dintre cei doi aliaţi NATO s-au înrăutăţit în ultimul an, Turcia protestând în mod oficial faţă de refuzul Statelor Unite de a-l extrăda pe clericul musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil de către regimul Recep Tayyip Erdogan pentru puciul eşuat din iulie 2016.

Turcia a condamnat sprijinul oferit de către armata americană pentru luptătorii kurzi YPG din Siria, grupare considerată de către Ankara ca fiind o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), catalogat drept o grupare teroristă.

Programul electoral al AKP a fost lansat joi, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare anticipate programate pentru data de 24 iunie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici