Patru atacuri teroriste în Afganistan. Cel puţin 11 civili au fost ucişi, iar zeci au fost răniţi

  • Patru atacuri teroriste au avut loc joi în Afganistan, în pofida unui armistiţiu temporar
  • Cel puţin 11 civili au fost ucişi, iar zeci au fost răniţi în atacuri
250 afișări
Imaginea articolului Patru atacuri teroriste în Afganistan. Cel puţin 11 civili au fost ucişi, iar zeci au fost răniţi

Patru atacuri teroriste în Afganistan. Cel puţin 11 civili au fost ucişi, iar zeci au fost răniţi

Cel puţin 11 civili au fost ucişi, iar câteva zeci au fost răniţi în patru atentate produse joi în Afganistan, în pofida armistiţiului de trei zile cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Fitr, informează agenţia Reuters.

Joi nu au fost raportate confruntări militare directe între insurgenţi talibani şi serviciile de securitate guvernamentale.

O bombă a explodat în districtul Panjwai, situat în provincia Kandahar, provocând moartea a cinci civili, printre care o femeie şi copii, a declarat Jamal Naser Barekzai, un purtător de cuvânt al Poliţiei locale.

Într-un alt atac cu bombă, produs în districtul Maiwand din provincia Kandahar, doi copii au fost ucişi, iar trei adulţi au fost răniţi.

Alţi doi civili au murit în urma unui atentat produs în provincia Ghazni, situată în centrul Afganistanului.

O bombă a explodat în provincia Kunduz, în nordul Afganistanului, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor zece.

Atacurile teroriste intervin în contextul în care Statele Unite şi aliaţii, inclusiv cei din cadrul NATO, au început retragerea trupelor din Afganistan, care se va încheia până pe 11 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici