Patru militari NATO au fost ucişi sâmbătă în sudul Afganistanului

Patru militari ai forţei NATO în Afganistan (ISAF) au fost ucişi sâmbătă în sudul ţării, un bastion al rebeliunii talibane.

372 afișări
Imaginea articolului Patru militari NATO au fost ucişi sâmbătă în sudul Afganistanului

Patru militari NATO au fost ucişi sâmbătă în sudul Afganistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei surse afgane, cel puţin un militar britanic a fost ucis şi un altul a fost rănit când doi poliţişti afgani au întors arma împotriva lor, la o bază din Helmand (sud).

"Doi poliţişti afgani au deschis focul asupra unor soldaţi britanici la o bază militară comună din districtul Nahre Saraj (Helmand), omorând un soldat britanic şi rănind un altul", a declarat Farid Ahmad Farhang, purtătorul de cuvânt al poliţiei din această provincie.

Conform ISAF, un prim militar a murit sâmbătă în urma unui incident care nu era legat de lupte, iar un al doilea a fost ucis de o bombă artizanală, în timp ce alţi doi au murit în cursul unui atac al insurgenţilor.

ISAF nu a oferit detalii despre circumstanţele incidentelor şi naţionalitatea militarilor ucişi.

De la începutul lui 2012, 20 de membri ai ISAF au murit în urma tirurilor forţelor afgane, în 15 incidente diferite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici