Paul Nuttall a fost desemnat noul lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP)

Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), care a susţinut ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a ales un nou lider, Paul Nuttall, informează site-ul postului Euronews.

215 afișări
Imaginea articolului Paul Nuttall a fost  desemnat noul lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP)

Paul Nuttall, desemnat noul lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP) (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Paul Nuttall, eurodeputat din anul 2009, îl va înlocui pe Nigel Farage care a demisionat în luna iunie, la scurt timp după ce referendumul în favoarea Brexitului a fost unul favorabil, dar a ocupat funcţia de lider interimar al formaţiunii radicale până au avut loc noile alegeri din cadrul partidului.

UKIP are doar un membru parlamentar din cei 650 în Parlamentul britanic, dar deţine 24 de locuri din cele 73 alocate Marii Britanii în Parlamentul European.

Diane James a fost liderul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP) pentru numai 18 zile, înainte de a demisiona, după ce l-a înlocuit pe Nigel Farage care a demisionat din fruntea formaţiunii naţionaliste şi eurosceptice după ce şi-a atins scopul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

UKIP a devenit o forţă politică sub conducerea lui Farage, care a câştigat capital politic şi electoral printr-un discurs anti-imigraţie şi anti-UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici