Patru persoane suspectate de legături islamiste, arestate în Spania

Poliţia din Spania a arestat patru persoane acuzate că ar face parte dintr-o reţea de imigranţi ce are legături cu organziaţia teroristă Stat Islamic, a anunţat luni Ministerul de Interne din această ţară, citat de site-ul publicaţiei Le Figaro.

254 afișări
Imaginea articolului Patru persoane suspectate de legături islamiste, arestate în Spania

Patru persoane suspectate de legături islamiste, arestate în Spania (Imagine: Mediafax Foto)

Suspecţii fac obiectul unei anchete având în vedere relaţiile cu două persoane arestate în Austria anul trecut pentru presupuse legături cu autorii atentatelor care au avut loc la Paris şi Saint-Denis în noiembrie 2015.

Duminică, Ministerul spaniol de Interne a anunţat că un cetăţean spaniol a fost arestat de Poliţia din Madrid, fiind acuzat de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic. Conform ministerului, bărbatul este un cetăţean spaniol de origine palestiniană, care ar fi plănuit să se alăture grupării teroriste în Siria.

De când Spania a anunţat, în 2015, că nivelul de alertă de securitate este ridicat, 168 de persoane au fost plasate în detenţie pentru presupuse activităţi islamiste. Ţara a lansat o alertă teroristă după atentatele din 11 martie 2004 din Madrid, care s-au soldat cu 191 de morţi şi aproape 2.000 de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici