Pe măsură ce SUA trimite trupe în România, Franţa pregăteşte planul de consolidare pe flancul estic al NATO

  • Franţa va trimite trupe în România ca parte a unei viitoare misiuni NATO
  • Oficialii francezi oferă garanţii naţiunii de la Marea Neagră pe fondul tensiunilor cu Rusia
  • România este preocupată de asigurarea propriei securităţi în eventualitatea izbucnirii unui conflict
12163 afișări
Imaginea articolului Pe măsură ce SUA trimite trupe în România, Franţa pregăteşte planul de consolidare pe flancul estic al NATO

Sursa foto: Profimedia

Franţa pregăteşte planul de consolidare pe flancul estic al NATO după ce Statele Unite au anunţat miercuri că vor trimite aproape 3.000 de militari suplimentari în Polonia şi România.

Oficialii francezi vor să trimită trupe în România pentru a-şi întări aliaţii est-europeni pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, va purta joi discuţii cu oficialii de la Bucureşti pe tema securităţii regionale.

„Franţa este pregătită să se angajeze să ia măsuri concrete pentru a ne susţine partenerul strategic din NATO, România. Suntem bucuroşi să vă fim alături atunci când situaţia de securitate o impune. Graniţele voastre, sunt ca şi graniţele noastre”, a declarat Le Drian.

România este preocupată să-şi întărească propria securitate, în contextul în care situaţia de la graniţa Rusia-Ucraina este volatilă. Există temeri pertinente că un conflict ar putea începe şi extinde către România, vecină cu Ucraina pe o distanţă de aproximativ 600 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici