Pentagonul a testat cu succes o rachetă intercontinentală - FOTO

Armata Statelor Unite a testat, miercuri, cu succes o rachetă intercontinentală, în Oceanul Pacific, în cadrul măsurilor pentru a demonstra că Statele Unite au capabilităţi „solide" pentru disuasiunea nucleară.

3284 afișări
Imaginea articolului Pentagonul a testat cu succes o rachetă intercontinentală - FOTO

Pentagonul a testat cu succes o rachetă intercontinentală

Racheta, Minuteman III, a fost lansată de echipe ale Comandamentului Global de Atac al Forţelor Aeriene SUA miercuri la ora 1.13 (11.13, ora României), din Baza Vandenberg (California).

Racheta a parcurs aproximativ 6.800 de kilometri, atingând ţinta fixată în zona Atolului Kwajalein, situat în Insulele Marshall, în Oceanul Pacific.

„Testul demonstrează că Statele Unite au capabilităţi solide pentru disuasiunea nucleară flexibile, disponibile şi concepute adecvat pentru a descuraja ameninţările secolului 21 şi pentru asigurarea aliaţilor. Testele de acest tip nu reprezintă reacţii la evenimente mondiale sau la tensiuni regionale", anunţă Comandamentul Global de Atac al Forţelor Aeriene SUA.

„Programul balistic demonstrează capabilităţile operaţionale ale sistemului de rachete balistice intercontinentale", a afirmat colonelul Omar Colbert, comandantul Escadronului 576 al Forţelor Aeriene americane.

Foto: Air Force Global Strike

Taguri:
sua,
rachetă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici