Pericol de atentate teroriste în Germania

Reprezentanţii poliţiei criminaliste şi pentru securitate internă din Germania au avertizat sâmbătă cu privire la posibile atacuri teroriste în Germania până la alegerile generale din septembrie.

52 afișări
Imaginea articolului Pericol de atentate teroriste în Germania

Pericol de atentate teroriste în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest avertisment a venit în urma difuzării recente pe Internet a mai multor înregistrări video care conţineau ameninţări din partea unor grupări afiliate reţelei al-Qaida.

Ameninţarea teroristă atinge "un nou grad" în acest an electoral, a declarat ministrul german de Interne, Wolfgang Schaeuble, pentru publicaţia Bild am Sonntag care va apărea duminică.

"Luăm în serios ameninţarea (...), dar nu ne vom lăsa intimidaţi şi Germania nu va ceda la şantaj", a adăugat el.

"Vedem paralele cu situaţia din Spania" din 2004, când islamiştii au comis atentate chiar înainte de alegeri, pentru a incita autorităţile să îşi retragă trupele din Irak, a precizat pentru revista Focus comandantul poliţiei criminaliste, Joerg Zircke.

"Ultimele mesaje video arată clar că Germania şi interesele germane din străinătate sunt ameninţate", a adăugat el.

Şeful Oficiului pentru protecţia Constituţiei - instituţia responsabilă pentru securitatea internă - Heinz Fromm, a apreciat la rândul său că riscul unor atacuri teroriste în Germania este deosebit de ridicat.

Recentele înregistrări video arată că "atentate împotriva ţării noastre sunt în pregătire", a afirmat Fromm, pentru ziarul Hamburger Abendblatt.

El le-a cerut comunităţilor musulmane din Germania să coopereze cu autorităţile pentru a demasca teroriştii islamişti.

"Atunci când tinerii sunt radicalizaţi, acest lucru ar trebui semnalat" autorităţilor, a declarat el.

Ziercke a avertizat la rândul său cu privire la riscul reprezentat de tineri de origine germană convertiţi la Islamul radical.

"Ei cunosc societatea germană, sunt bine integraţi şi fizic trec neobservaţi", a apreciat Ziercke, care consideră că aceştia sunt adesea printre cei mai periculoşi extremişti.

Aproximativ 12 tineri convertiţi sunt antrenaţi în prezent în tabere extremiste din Pakistan sau Afganistan, conform autorităţilor.

Citeşte şi:

Înregistrare video cu ameninţări teroriste la adresa Germaniei, difuzată pe Internet

Uniunea Jihadului Islamic revendică planurile de atentate din Germania

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici