Peste 30 de pescari chinezi sunt daţi dispăruţi în urma unui naufragiu cauzat de taifunul Bolaven

Aproximativ 31 de pescari chinezi sunt daţi dispăruţi după naufragiul a două ambarcaţiuni de pescuit prinse într-unul dintre cele mai puternice taifunuri observate în ultimele decenii în Asia, care a lovit Coreea de Sud după Japonia, a transmis agenţia sud-coreeană Yonhap.

119 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de pescari chinezi sunt daţi dispăruţi în urma unui naufragiu cauzat de taifunul Bolaven

Peste 30 de pescari chinezi sunt daţi dispăruţi în urma unui naufragiu cauzat de taifunul Bolaven (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Cele două ambarcaţiuni s-au scufundat în largul insulei Jeju (sudul Coreei de Sud), conform Yonhap care citează responsabili ai gărzii de coastă.

Agenţia meteorologică naţională sud-coreeană a lansat marţi dimineaţă o alertă de taifun pentru Seul, metropolă de 10 milioane de locuitori, în timp ce taifunul numit Bolaven continuă să avanseze spre nord.

Taifunul s-a soldat cu un mort şi cinci răniţi pe insulele japoneze Amami şi Okinawa în noaptea de duminică spre luni, conform presei şi agenţiilor meteorologice regionale.

Agenţia sud-coreeană de prevenire a catastrofelor naturale a emis de asemenea cel mai înalt nivel de alertă.

Preşedintele Lee Myung-Bak a solicitat tuturor serviciilor implicate să asigure o "pregătire minuţioasă".

Autorităţile au interzis intrarea în portul Busan pentru toate navele până la finalul alertei. Acestea au recomandat navelor cele mai mari să se adăpostească din calea taifunului. Conform ministerului Transporturilor, 68 dintre cele 87 de legături cu feribot ale Coreei de Sud au fost anulate luni.

Aproximativ 140 de zboruri, majoritatea cu plecarea şi sosirea la Jeju, au fost de asemenea anulate.

Marţi, toate şcolile din Seul şi din oraşul portuar Incheon (vest) vor fi închise.

Un exerciţiu militar comun al trupelor sud-coreene şi americane a fost suspendat, conform agenţiei sud-coreene Yonhap.

Taifunul Bolaven a trecut până acum fără să provoace pagube catastrofale în Okinawa (sudul Japoniei).

Televiziunea publică NHK a arătat imagini cu străzile goale ale capitalei prefecturii Okinawa, Naha, măturate de vântul puternic.

Presiunea atmosferică în centrul taifunului a scăzut până la 910 milibari, Bolaven fiind astfel unui dintre cele mai puternice taifunuri observate de agenţia meteorologică japoneză de la începutul măsurătorilor sale acum 60 de ani.

Aproximativ 17.500 de case din prefectura Okinawa au fost private de electricitate temporar, precum şi 58.300 de case din prefectura vecină Kagoshima, în partea de sud a insulei Kyushu (sud-vestul Japoniei).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici