Peste 50 de morţi şi sute de răniţi în violenţele din Egipt

Trei persoane au murit luni în ciocnirile din Egipt, ridicând la 52 numărul persoanelor ucise în violenţele care tulbură ţara de câteva zile.

259 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de morţi şi sute de răniţi în violenţele din Egipt

Peste 50 de morţi şi sute de răniţi în violenţele din Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Restricţii de circulaţie au fost instaurate duminică seara în guvernoratele Port-Said, Ismailia şi Suez de către preşedintele Mohamed Morsi.

Cincizeci şi două de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite în violenţele care au izbucnit joi seara, în momentul în care ţara marca doi ani de la începutul revoltei împotriva fostului preşedinte Hosni Mubarak, pe fondul nemulţumirii faţă de actualul şef al statului islamist.

Ciocnirile cele mai sângeroase au avut loc la Port-Said, unde 42 de persoane au fost ucise în violenţe, după ce 21 de suporteri ai clubului de fotbal local Al-Masry, implicaţi în altercaţii anul trecut la sfârşitul unui meci împotriva clubului Al-Ahly Cairo, au fost condamnaţi la moarte sâmbătă.

La Cairo, calmul a revenit marţi dimineaţa în împrejurimile Pieţei Tahrir, unde ciocniri sporadice au avut loc joi seara şi pe timpul nopţii între poliţie şi grupuri de tineri.

Epava calcinată a unei furgonete aparţinând poliţiei se vedea în mijlocul pieţei. Potrivit manifestanţilor, vehiculul a fost capturat lângă ambasada americană, situată în apropiere, apoi transportat în Piaţa Tahrir pentru a fi incendiat.

"Am îngrijit mulţi oameni care au venit la noi pentru probleme cauzate de gaze lacrimogene sau răni provocate de gloanţe de cauciuc", a declarat pentru AFP un medic pe ambulanţă, Roschdy Ahmad.  

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici