Peste 87% dintre medicii şi asistentele care au fost infectaţi cu noul coronavirus sunt din provincia Hubei. Numărul victimelor e în creştere

  • Un număr de 1.716 doctori şi asistente din provincia Hubei au fost infectaţi cu noul coronavirus şi şase dintre ei au murit
  • Anunţul a fost făcut de Zeng Yixin, viceministru în Comisia pentru Sănătate Naţională
  • Au fost implementate măsuri suplimentare de protecţie a personalului medical
6448 afișări
Imaginea articolului Peste 87% dintre medicii şi asistentele care au fost infectaţi cu noul coronavirus sunt din provincia Hubei. Numărul victimelor e în creştere

Peste 87% dintre medici şi asistente au fost infectaţi cu noul coronavirus. Numărul victimelor e în creştere

Un număr de 1.716 doctori şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus şi şase dintre ei au murit, a anunţat Zeng Yixin, viceministru în Comisia pentru Sănătate Naţională, potrivit The New York Times. 

Din numărul total de cazuri de medici şi asistente mediale infectaţi cu noul coronavirus, aproximativ 1.500, adică un procent de 87,5%, au fost înregistrate în provincia Hubei, din care a pornit epidemia.

Zeng a precizat că au fost luate măsuri suplimentare de protejare a personalului medical, printre care condiţii mai bune de odihnă şi suplimentarea echipamentului de protecţie şi de tratare a pacienţilor. De asemenea, medicii şi asistentele care lucrează direct cu pacienţii vor primi zilnic o sumă cuprinsă între 28 şi 42 de dolari.

Pentru a compensa lipsa personalului, 2.600 de medici militari au fost trimişi în Wuhan la bordul a 11 avioane de transport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici