Phenianul dezminte atacurile informatice asupra smartphone-urilor din Coreea de Sud

Autorităţile din Coreea de Nord au dezminţit, luni, prin intermediul presei oficiale, atacurile informatice asupra a zeci de mii de smartphone-uri din Coreea de Sud, în urma acuzaţiilor în acest sens lansate de serviciile de informaţii de la Seul.

42 afișări
Imaginea articolului Phenianul dezminte atacurile informatice asupra smartphone-urilor din Coreea de Sud

Phenianul dezminte atacurile informatice asupra smartphone-urilor din Coreea de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile de informaţii din Coreea de Sud (NIS) au afirmat, săptămâna trecută, într-un raport prezentat în Parlament, că hackeri din Coreea de Nord au încercat să viruseze peste 20.000 de smartphone-uri cu ajutorul unor programe informatice distructive ascunse sub forma unor jocuri, în perioada mai-septembrie.

NIS a adăugat că pe i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate şi Guvernul de la Seul să elimine aplicaţiile şi să stopeze noi atacuri informatice.

Site-ul internet oficial de la Phenian, Uriminzokkiri, a acuzat însă NIS că a inventat povestea cu privire la atacurile informatice. Serviciile de informaţii din Sud încearcă să deturneze atenţia opiniei publice de la tensiunile legate de lansarea unor manifeste ostile regimului nord-coreean de către activişti sud-coreeni la frontiera dintre cele două ţări, a acuzat site-ul .

"Este o tactică folosită în mod obişnuit de autorităţile sud-coreene pentru a amplifica sentimentele ostile Phenianului, în cazul unei crizei politice", a afirmat site-ul Uriminzokkiri.

Cele două state au decis la începutul lunii octombrie reluarea dialogului la înalt nivel, iar Seulul a propus o întâlnire pentru săptămâna viitoare, însă autorităţile din Coreea de Nord au cerut autorităţilor sud-coreene să înceteze acţiunile vizând lansarea de manifeste.

Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor instituţii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au înregistrat între ianuarie 2010 şi septembrie 2014.

În ultimii ani, hackerii au folosit programe distructive sau email-uri conţinând viruşi pentru a ataca instituţii militare, bănci şi agenţii guvernamentale, sau posturi de televiziune şi site-uri Internet ale presei din Coreea de Sud. Coreea de Nord ar avea o unitate dedicată atacurilor informatice din care fac parte cel puţin 3.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici