PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără informaţii suplimentare”

  • Publicaţia germană WELT a analizat într-un articol recent publicat PNRR-urile prezentate de ţările din UE şi modul cum acestea au fost primite de Bruxelles.
  • Planurile de redresare din Belgia, Germania, Danemarca, Franţa, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Austria, Portugalia, Slovacia şi Spania au fost deja apropobate de Comisia Europeană.
  • PNRR-ul României este privit cu scepticism de jurnaliştii germani care au punctat probleme care au dus la amânarea sa până în luna septembrie.
28063 afișări
Imaginea articolului PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără informaţii suplimentare”

PNRR României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără informaţii suplimentare”

Comisia nu va decide asupra PNRR românesc până la sfârşitul lunii septembrie. Situaţia României este delicată. Planul prezentat de Bucureşti a ridicat multe semne de întrebare la Bruxelles, notează publicaţia germană.

La Bruxelles, PNRR românesc este văzut ca având deficite semnificative, inclusiv lipsa informaţiilor privind costurile şi cheltuielile. Atât de mari erau lacunele, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei prelungirea termenului de evaluare până la sfârşitul lunii septembrie, se precizează în articolul publicat de WELT.

Publicaţia germană mai spune că pasul anterior meţionat este probabil să fi fost precedat de un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia "Comisia ar putea respinge planul fără informaţii suplimentare".

Totuşi situaţia României nu este cea mai gravă. Două ţări nu au prezentat până acum planurile la Bruxelles. Olanda şi Bulgaria care se află în crize politice ca urmare a alegerilor parlamentare nu au un guvern în deplină capacitate şi nu au trimis încă un plan câtre Comisie. În Olanda, formarea unui guvern durează deja de mai mult de 100 de zile şi nu pare să existe o soluţie în vitorul apropriat.

Şi în Ungaria există probleme din cauza unor tensiuni între Guvernul de la Budapeste şi UE.

Experţii Comisiei au aprobat recent planurile Irlandei şi Republicii Cehe, însă o decizie finală va veni în următoarele săptămâni.

Comisia nu a luat încă o decizie cu privire la planurile pentru Estonia, Finlanda, Malta şi Suedia, dar va decide asupra acestora la fel ca şi în cazul României în septembrie. Cu toate acestea este de aşteptat ca plaurile, analizate deja în formă iniţială de Comisiei, să fie aprobate fără mari probleme.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici