Poliţia pakistaneză a formulat acuzaţii de terorism împotriva fostului premier Imran Khan. Pakistanul este o ţară ce deţine arme nucleare

Poliţia pakistaneză a formulat acuzaţii de terorism împotriva fostului premier Imran Khan, au anunţat luni autorităţile, ceea ce a dus la o escaladare a tensiunilor politice din ţară ce deţine arme nucleare, în timp ce premierul destituit organizează mitinguri de masă pentru a reveni la putere.

299 afișări
Imaginea articolului Poliţia pakistaneză a formulat acuzaţii de terorism împotriva fostului premier Imran Khan. Pakistanul este o ţară ce deţine arme nucleare

Poliţia pakistaneză a formulat acuzaţii de terorism împotriva fostului premier Imran Khan. Pakistanul este o ţară ce deţine arme nucleare

Acuzaţiile au fost formulate în urma unui discurs pe care Khan l-a ţinut sâmbătă la Islamabad, în care a promis că va da în judecată ofiţeri de poliţie şi o magistrată şi a afirmat că un colaborator apropiat a fost torturat după arestarea sa, relatează AP.

Khan însuşi nu a vorbit în mod public despre ultimele acuzaţii împotriva sa. Cu toate acestea, un tribunal din Islamabad a emis o aşa-numită "cauţiune de protecţie" pentru Khan pentru următoarele trei zile, împiedicând poliţia să îl aresteze, a declarat Shah Mahmood Qureshi, un lider important al partidului său de opoziţie Tehreek-e-Insaf.

Luni, sute de membri ai Tehreek-e-Insaf au stat în faţa casei lui Khan în semn de susţinere, în timp ce fostul premier ţinea întâlniri în interior. Partidul a avertizat că va organiza mitinguri la nivel naţional dacă Khan va fi arestat.

În cadrul sistemului juridic pakistanez, poliţia depune ceea ce se numeşte un raport de primă informare cu privire la acuzaţiile împotriva unei persoane acuzate la un judecător magistrat, care permite avansarea anchetei. În mod obişnuit, poliţia arestează şi interoghează apoi acuzatul.

Raportul împotriva lui Khan include mărturia judecătorului magistrat Ali Javed, care a descris faptul că a fost prezent la mitingul de sâmbătă de la Islamabad şi l-a auzit pe Khan amenintându-l pe inspectorul general al poliţiei pakistaneze şi pe un alt judecător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici