Politico.com | Mihai Fifor: România vrea achiziţionarea unui sistem de rachete pentru litoralul Mării Negre | FOTO

România intenţionează să achiziţioneze un sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre, licitaţia urmând să fie lansată luni, a declarat ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, cu ocazia vizitei în Statele Unite, informează Politico.com.

8540 afișări
Imaginea articolului Politico.com | Mihai Fifor: România vrea achiziţionarea unui sistem de rachete pentru litoralul Mării Negre | FOTO

Politico.com | Mihai Fifor: România vrea achiziţionarea unui sistem de rachete pentru litoralul Mării Negre | FOTO

România intenţionează să lanseze luni procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea unui nou sistem mobil de apărare a coastelor Mării Negre, transmite prin Twitter jurnalistul Gregory Hellman, de la Morning Defense şi Politico.com.

România are obiectivul "de a avea această nouă capabilitate militară pe coastele Mării Negre, doar încă o măsură pentru crearea mijloacelor de descurajare", a declarat Mihai Fifor după întrevederea pe care a avut-o la Washington cu secretarul american al Apărării, James Mattis, conform Politico.com.

Bateriile ar putea fi instalate şi la bordul corvetelor pe care România intenţionează să le achiziţioneze, precizează sursa citată.

Boeing se numără printre principalele companii care ar putea obţine contractul estimat la peste 150 de milioane de dolari.

James Mattis şi Mihai Fifor au convenit continuarea cooperării militare bilaterale, a anunţat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. "Au convenit să continue cooperarea în domeniul apărării şi să promoveze securitatea în regiunea Mării Negre", a declarat Dana White.

James Mattis a salutat eforturile României în sensul modernizării armatei şi suplimentarea bugetului pentru apărare prin asumarea angajamentelor din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, a subliniat Dana White, notând că, datorită acestor eforturi, România este considerată aliat-model.

(Imagini: mapn.ro)

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici