Un poliţist francez şi soţia sa, ucişi într-o suburbie din Paris, într-un atac revendicat de ISIS/ Atacatorul fusese condamnat în 2013 pentru apartenenţă la o grupare teroristă / Reacţia lui Francois Hollande

Un poliţist francez şi soţia sa au fost ucişi luni seară în locuinţa lor din suburbia pariziană Magnanville, unde au fost luaţi ostatici alături de fiul lor de trei ani, de un atacator, atacul fiind revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, relatează Le Figaro.

7964 afișări
Imaginea articolului Un poliţist francez şi soţia sa, ucişi într-o suburbie din Paris, într-un atac revendicat de ISIS/ Atacatorul fusese condamnat în 2013 pentru apartenenţă la o grupare teroristă / Reacţia lui Francois Hollande

Un poliţist francez şi soţia sa, ucişi într-o suburbie din Paris, într-un atac revendicat de ISIS (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 11:29 -  Preşedintele francez, Francois Hollande, a acuzat că asasinarea cuplului de poliţişti în locuinţa lor din suburbia pariziană Magnanville este "un act terorist incontestabil", avertizând că "Franţa se confruntă cu o ameninţare teroristă foarte mare", relatează Le Figaro.

Cuplul de poliţişti a fost "asasinat de un terorist". "Este un act terorist în mod incontestabil", a declarat Francois Hollande în deschiderea reuniunii internaţionale contra corupţiei.

"Franţa se confruntă cu o ameninţare teroristă de foarte amre importanţă (pentru combaterea căreia) am mobilizat foarte multe resurse", a subliniat liderul francez.

"Un act terorist abject a fost comis ieri la Magnanville", a declarat anterior Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

Poliţistul francez în vârstă de 42 de ani a primit luni seară nouă lovituri de cuţit la nivelul abdomenului luni seară în faţa locuinţei sale din Magnanville, situată la 50 de kilometri de Paris. Atacatorul a intrat apoi în casa victimei, unde s-a închis încercând să scape de autorităţi.

În casa poliţistului, a fost descoperit corpul soţiei acestuia în vârstă de 36 de ani, care era şi ea angajată la Ministerul de Interne. În casă se afla şi un copil de trei ani care a scăpat nevătămat, fiind preluat de o echipă medicală.

Ulterior, reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul prin agenţia Amaq afiliată grupării.

UPDATE 09:42- Atacatorul din Paris era deja condamnat pentru apartenenţa la o grupare teroristă - surse

Bărbatul care a ucis un poliţist şi pe soţia acestuia în locuinţa lor din suburbia pariziană Magnanville luni seară, atac revendicat de reţeaua Stat Islamic, a fost identificat ca Larossi Abballa, condamnat la închisoare pentru apartenenţă la o filieră teroristă, susţin surse din poliţie.

Larossi Abballa, identificat de autorităţile franceze ca autorul atacului de luni seară, a fost arestat în 2011 şi condamnat în 2013 la trei ani de închisoare, dintre care şase luni cu suspendare pentru apartenenţă la o filieră de recrutare a militanţilor terorişti prin Pakistan, susţin surse din poliţie citate de Le Figaro.

El era cunoscut de autorităţile franceze şi pentru alte infracţiuni.

Un atacator l-a înjunghiat de mai multe ori pe poliţistul francez în vârstă de 42 de ani, înainte de a se baricada în casa victimelor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

Victima, care ocupa postul de şef-adjunct în cadrul comisariatului din Mureaux, purta haine de civil în momentul în care a fost agresat.

Potrivit lui Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne, suspectul l-a lovit pe politişt înainte de a intra în casă, după care s-a baricadat în casa acestuia.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 20.30. O oră mai târziu, forţele de intervenţie au sosit la faţa locului pentru a lansa negocieri de eliberare. Dar atacatorul a fost împuşcat mortal de membrii unei unităţi de elită a poliţiei franceze după ce negocierile de predare au eşuat.

În casa poliţistului, a fost descoperit corpul partenerei acestuia, care era şi ea angajată la Ministerul de Interne. În casă se afla şi un copil de trei ani care a scăpat nevătămat, fiind preluat de o echipă medicală.

Ulterior, reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul prin agenţia Amaq afiliată grupării.

"Un combatant al reţelei Stat Islamic a ucis un comisar-adjunct din localitatea Mureaux şi soţia acestuia", scrie agenţia Amaq.

"Vor fi elucidate circumstanţele acestei drame abominabile în cadrul anchetei care va determina cauza exactă (a atacului)", a declarat Palatul Elysee într-un comunicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici