Polonia, aproape de finalizarea negocierilor cu firma americană Lockheed Martin pentru lansatoare multiple de rachete

Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apărării, a declarat că Varşovia este aproape de finalizarea negocierilor cu firma americană Lockheed Martin pentru un sistem de lansatoare multiple de rachete, anunţul venind înaintea vizitei în Polonia a preşedintelui SUA, Donald Trump, informează Reuters.

1136 afișări
Imaginea articolului Polonia, aproape de finalizarea negocierilor cu firma americană Lockheed Martin pentru lansatoare multiple de rachete

Polonia,aproape de finalizarea negocierilor cu firma americană Lockheed Martin pentru lansatoare multiple de rachete (Imagine: Bloomberg News)

"Contractul va fi probabil semnat cu Lockheed Martin. Aceasta este cea mai modernă armă care oferă abilitatea de a lansa rachete la peste 300 de kilometri", a declarat oficialul polonez în legătură cu proiectul HOMAR de dezvoltare a unui sistem de lansatoare multiple de rachete, fără să ofere mai multe detalii.

Preşedintele american Donald Trump urmează să ajungă miercuri seară în Polonia, urmând să susţină un discurs joi, în cadrul căruia ar urma să-şi demonstreze angajamentul faţă de NATO, potrivit Casei Albe.

Polonia şi-a intensificat eforturile de înarmare a forţelor sale armate în contextul acţiunilor Rusiei în regiunea Europei de Est.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici