Polonia se pregăteşte de război cu Rusia. Avertismentul a fost lansat de ministrul polonez al Apărării

Ministrul polonez al Apărării, Władysław Kosiniak-Kamysz, a declarat că ţara sa trebuie să se pregătească urgent pentru ameninţarea unui război cu Rusia, într-un interviu publicat luni.

5358 afișări
Imaginea articolului Polonia se pregăteşte de război cu Rusia. Avertismentul a fost lansat de ministrul polonez al Apărării

Polonia se pregăteşte de război cu Rusia. Avertismentul a fost lansat de ministrul polonez al Apărării

Kosiniak-Kamysz a fost întrebat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Super Express, dacă el consideră posibilă o înfrângere militară a Ucrainei în faţa Rusiei şi o invazie ulterioară a teritoriului polonez într-un asemenea scenariu.

"Mă aştept la orice scenariu şi îl iau pe cel mai rău în serios. Aceasta este sarcina unui ministru al Apărării în situaţia în care ne aflăm astăzi", a răspuns ministrul, potrivit DPA.

Kosiniak-Kamysz, în vârstă de 42 de ani, a declarat că "nu a spus aceste cuvinte din senin", ci le-a cântărit cu atenţie.

El a declarat că Ministerul polonez al Apărării a început deja să ia măsuri concrete pentru a se pregăti pentru această ameninţare, inclusiv să examineze lacunele în aprovizionarea cu armament.

Şi şeful Apărării României trage un semnal de alarmă

Este nevoie de o lege care să permită învăţarea voluntară a bărbaţilor şi femeilor de până în 35 de ani să tragă cu arma, să-şi facă o decontaminare, a spus săptămâna trecută Şeful Apărării României, generalul Gheorghiţă Vlad, într-un interviu la Europa Liberă România.

Noul şef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, avertizează că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populaţia să facă faţă în cazul extinderii războiului din Ucraina şi nici pentru a acţiona proporţional cu pericolele militare existente, arată Europa Liberă.

Generalul român este, de asemenea, convins că Putin va ataca şi alte state, inclusiv Republica Moldova. „Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federaţia Rusă nu se va opri aici. Dacă va câştiga în Ucraina, principala ţintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica preşedintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a declarat generalul Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici