Premierul albanez a demis din funcţie şapte miniştri din cabinetul său

Premierul albanez Edi Rama a demis din funcţie şapte din cei 14 miniştri din cabinetul său, vineri, în urma unui nou val de proteste îndreptate împotriva politicilor Guvernului, relatează site-ul publiciaţiei The Balkan Insight.

201 afișări
Imaginea articolului Premierul albanez a demis din funcţie şapte miniştri din cabinetul său

Premierul albanez a demis din funcţie şapte miniştri din cabinetul său

În discursul susţinut, Edi Rama a acuzat "opoziţia slabă" pentru mai multe probleme, în timp ce Guvernul a devenit prea încet.

Acesta a învinovăţit de asemenea şi presa pentru că nu a observat succesul economic obţinut în timpul guvernării partidului său.

Belinda Balluku, directorul unei companii de stat responsabile pentru spaţiul aerian civil.

Ministrul de Externe Ditmir Bushati a fost înlocuit de Gent Cakaj, care deţine de asemenea cetăţenie în Kosovo.

În luna aprilie, mai mulţi parlamentari albanezi au aruncat cu ouă şi făină spre premierul Edi Rama, în semn de nemulţumire faţă de arestarea unor persoane care au protestat împotriva introducerii unei taxe pentru circulaţia pe autostrada între Kosovo şi Albania.

În octombrie 2017, fostul ministru de Interne Saimir Tahiri a fost acuzat de trafic internaţional de droguri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici