Premierul belgian afirmă că aşteptările britanicilor privind Brexit sunt "lipsite de realism"

Charles Michel, premierul Belgiei, a indicat că aşteptările britanicilor pe tema negocierilor pentru Brexit sunt "lipsite de realism", avertizând că Marea Britanie nu va reuşi să părăsească UE fără să achite o contribuţie financiară, relatează The Associated Press.

2994 afișări
Imaginea articolului Premierul belgian afirmă că aşteptările britanicilor privind Brexit sunt "lipsite de realism"

Premierul belgian afirmă că aşteptările britanicilor privind Brexit sunt "lipsite de realism"

Michel a declarat într-un interviu pentru AP că "aceia din Marea Britanie care cred că pot apăsa butonul de Brexit şi să nu fie nevoiţi să plătească vreo contribuţie se înşală".

"În Marea Britanie vor realiza că procedura de Brexit are consecinţe - economice, comerciale, parteneriate" a mai afirmat Michel, care a adăugat că "probabil în timpul referendumului exista impresia că după apasărea butonului de Brexit totul se va rezolva uşor de la sine".

Oficialul belgian a mai insistat că premierul britanic Theresa May nu are dreptul să încerce să-şi impună strategia în cursul negocierilor cu UE.

Recent, David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat că Marea Britanie nu va plăti obligaţii financiare în valoare de 100 de miliarde de euro pentru a ieşi din Uniunea Europeană, după ce publicaţia Financial Times a indicat că UE ar putea solicita Regatului Unit să plătească până la 100 de miliarde de euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici