Premierul Binali Yildirim: Turcia nu va tolera crearea unui stat artificial la frontiera de sud. Nu vom ezita să răspundem la orice atac asupra suveranităţii şi securităţii noastre

Premierul turc, Binali Binali Yildirim, a precizat vineri că Turcia nu va permite crearea unui "stat artificial" la frontiera de sud şi că vrea să prevină orice ameninţare la graniţe, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1569 afișări
Imaginea articolului Premierul Binali Yildirim: Turcia nu va tolera crearea unui stat artificial la frontiera de sud. Nu vom ezita să răspundem la orice atac asupra suveranităţii şi securităţii noastre

Binali Yildirim, premierul turc: Turcia nu va tolera crearea unui stat artificial la frontiera de sud (Imagine: Hepta)

"Nu vom tolera nicio tentativă de creare a unui stat artificial la frontierele noastre, în special la frontierele pe care le împărţim cu Siria şi Irak. În niciun caz nu vom ezita să răspundem, aşa cum am făcut-o şi în trecut, la orice atac asupra suveranităţii şi securităţii noastre", a spus Yildirim.

Turcia s-a confruntat cu insurgenţii la graniţa de sud-est, după ce Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) - catalogat drept organizaţie teroristă de către regimul Erdogan, SUA şi UE - şi-a reluat campania de înarmare în luna iulie a anului 2015. Peste 1.200 de persoane, ofiţeri de securitate şi civili, şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor desfăşurate de PKK.

Premierul turc a respins afirmaţiile liderului principalului partid de opoziţie, Kemal Kilicdaroglu, care a spus că Turcia este nesigură pentru cetăţenii germani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici