Premierul Canadei, Justin Trudeau, nu va participa la summitul de la Bruxelles unde ar fi urmat să fie semnat CETA

Premierul canadian, Justin Trudeau, nu se va deplasa la Bruxelles pentru a participa la summitul de joi la care ar fi urmat să fie semnat acordul de liber-schimb (CETA), a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de Le Figaro.

1702 afișări
Imaginea articolului Premierul Canadei, Justin Trudeau, nu va participa la summitul de la Bruxelles unde ar fi urmat să fie semnat CETA

Premierul Canadei, Justin Trudeau, nu va participa joi la summitul de la Bruxelles dedicat semnării CETA (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Discuţiile ce aveau drept scop să pună capăt blocajului declanşat de Guvernul regiunii Valonia privind semnarea acordulului dintre Canada şi Uniunea Europeană s-au încheiat miercuri fără a fi înregistrat vreun un progres, participanţii anunţând că vor relua discuţiile joi dimineaţă, la Bruxelles.

"Canada este în continuare pregătită să semneze acest acord important atunci când Europa va fi pregătiră", a declarat miercuri Alex Lawrence, purtătorul de cuvânt al minstrului canadian al Comerţului, Chrystia Freeland.

"Ne pare rău, dar nu va fi posibil să organizăm summitul mâine", declara miercuri şeful Guvernului valon, Paul Magnette, citat de Financial Times.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici