Premierul Moldovei: "Rusia intenţionează să captureze Aeroportul Internaţional din Chişinău"

Dorin Recean, abia instalat în funcţia de premier al Republicii Moldova, susţine că Rusia va încerca să captureze Aeroportul Internaţional din Chişinău, prin a transporta militari ruşi din regiunea separatistă Transnistria în Ucraina.

4489 afișări
Imaginea articolului Premierul Moldovei: "Rusia intenţionează să captureze Aeroportul Internaţional din Chişinău"

Dorin Recean, Facebook

„Există mai multe scenarii de destabilizare, care comportă mai multe elemente. Dar instituţiile noastre sunt pregătite să facă faţă unor astfel de provocări. Noi am trecut printr-o perioadă destul de volatilă în toamnă şi instituţiile au făcut faţă. Avem o experienţă solidă, ne-am consolidat capacităţile şi suntem pregătiţi pentru diferite scenarii, care să vizeze securitatea Republicii Moldova. Obiectivul nostru este să asigurăm pacea şi stabilitatea inclusiv în stânga Nistrului.  Republica Moldova optează pentru soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean şi noi trebuie să aliniem obiectivele în ceea ce priveşte securitatea, pacea şi stabilitatea din regiune”, a declarat Dorin Recean în faţa jurnaliştilor, potrivit publicaţiei Deschide.md

De câteva zile, ţara condusă de preşedintele Maia Sandu este afectată de protestele organizate de mii de activişti rusofili.

Maia Sandu a declarat că Vladimir Putin deja orchestrează o lovitură de stat împotriva guvernului ei democrat şi că vrea să-i saboteze şi eforturile de aderare în sfera euroatlantică.

Deşi solicită ajutor din partea NATO, susţine că instituţiile menţin controlul. 

Preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a declarat că Rusia vrea să înlocuiască guvernul Maiei Sandu şi să captureze Aeroportul Internaţional din Chişinău pentru a transporta soldaţi ruşi şi echipamente dinspre Transnistria într-un nou front deschis în Ucraina pentru capturarea oraşului-port Odesa. 

Mai mulţi oficiali ruşi, printre care şi ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, au adresat ameninţări grave Moldovei, susţinând că Maia Sandu o ia pe urmele lui Zelenski. 

În urmă cu două ore, premierul a fost la Făleşti unde s-a întâlnit cu primarii localităţilor, discutând despre reforma administraţiei publice locale, servicii cât mai aproape de cetăţeni şi obiectivul Guvernului să aducă bunăstare cetăţenilor.

"Am menţionat că aderarea la Uniunea Europeană a devenit o politică internă, iar Moldova europeană înseamnă că ne dorim să făurim o ţară cu cetăţeni prosperi, cu instituţii puternice şi transparente, cu mediu de afaceri competitiv, pentru care relaţia cu statul nu e un obstacol", a scris premierul pe contul său de Facebook. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici