Premierul Slovaciei, la un pas de demisie după criza generată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a manifestat disponibilitatea de a demisiona joi, în anumite condiţii, pe fondul crizei politice generate de asasinarea unui jurnalist şi a partenerei acestuia.

885 afișări
Imaginea articolului Premierul Slovaciei, la un pas de demisie după criza generată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Premierul Slovaciei ar putea demisiona în anumite condiţii, în criza generată de asasinarea unui jurnalist

Robert Fico i-a prezentat preşedintelui Andrej Kiska condiţii pentru a-şi prezenta demisia. El a cerut evitarea convocării alegerilor parlamentare anticipate şi desemnarea unui premier din cadrul actualei coaliţii Smer-SD.

"Astăzi, i-am oferit preşedintelui ţării posibilitatea de a-mi prezenta demisia. Dacă preşedintele acceptă, sunt pregătit să demisionez mâine (joi -n.red.)", a declarat Robert Fico miercuri seară.

"Este important ca actuala coaliţie de guvernare să continue exercitarea mandatului acordat de electorat şi ca Slovacia să fie în forma bună în care este datorită actualei coaliţii guvernamentale; de aceea, este obligaţia noastră să continuăm activitatea în conformitate cu voinţa ppoporului şi să nu cedăm în faţa opoziţiei amatoriste şi critice", a spus Fico.

Jurnalistul Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui au fost împuşcaţi mortal pe 25 februarie. Jan Kuciak lucra la publicaţia Aktuality.sk şi în cadrul Centrului ceh pentru Jurnalism de Investigaţii, relatând despre modul în care grupul infracţional italian 'Ndrangheta s-a stabilit în Slovacia şi comite fraude cu fonduri europene împreună cu lideri politici de la Bratislava.

Pe fondul amplei crize politice generate de acest asasinat, preşedintele Andrej Kiska a cerut "remanierea radicală" a Guvernului de la Bratislava ori organizarea de alegeri anticipate. Robert Fico deţine funcţia de premier al Slovaciei din anul 2012.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici