Preot atacat cu un cuţit în Belgia, de către un individ care a spus că este solicitant de azil

O anchetă a fost deschisă în Belgia, după ce un preot catolic a fost agresat cu un cuţit, duminică, de către un individ care s-a prezentat drept solicitant de azil în Olanda, potrivit Parchetului din provincia Limbourg, relatează Le Figaro online.

4516 afișări
Imaginea articolului Preot atacat cu un cuţit în Belgia, de către un individ care a spus că este solicitant de azil

Preot atacat cu un cuţit în Belgia, de către un individ care a spus că este solicitant de azil

Preotul a fost rănit la mâini şi a fost transferat la spital, însă viaţa sa nu este în pericol, se anunţă într-un comunicat.

Potrivit Parchetului, agresorul, care s-a prezentat la domiciliul preotului din comuna belgiană Lanaken, duminică, în jurul orei locale 14.40, i-a cerut acestuia din urmă ajutor şi l-a întrebat dacă ar putea face un duş.

După ce a făcut duş, individul i-a cerut bani, iar preotul l-a refuzat. Bărbatul l-a atacat apoi pe preotul în vârstă de 65 de ani cu un cuţit, rănindu-l la mâini, şi apoi a fugit.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatorul nu locuieşte la centrul local unde sunt adăpostiţi solicitanţii de azil.

Agresiunea nu are a priori legătură cu organizaţia Stat Islamic şi cu atacurile care au avut loc în ultimele zile în Europa, mai anunţă Parchetul.

Doi terorişti au descins pe data de 26 iulie într-o biserică din orăşelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi. Preotul a fost omorât de terorişti, iar alţi trei ostatici au fost răniţi, unul fiind în stare gravă. Cei doi terorişti au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici