Preşedinta demisă a Coreei de Sud îşi cere iertare şi promite că va coopera cu anchetatorii

Preşedinta demisă a Coreei de Sud, Park Geun-hye, a prezentat scuze ţării sale, marţi, când a ajuns la Procuratură pentru a fi audiată în dosarul de corupţie în care este suspectă, scriu Le Figaro şi Reuters.

347 afișări
Imaginea articolului Preşedinta demisă a Coreei de Sud îşi cere iertare şi promite că va coopera cu anchetatorii

Preşedinta demisă a Coreei de Sud îşi cere iertare şi promite că va coopera cu anchetatorii (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

"Cer iertare poporului. Voi coopera cu sinceritate cu anchetatorii", a declarat Park Geun-hye în faţa jurnaliştilor, înainte de a intra în Procuratură. Acestea au fost primele sale comentarii adresate publicului de la destituirea ei, care au avut loc pe data de 10 martie.

Park Geun-Hye, în vârstă de 65 de ani, fiică a fostului preşedinte şi general al armatei Park Chung-Hee, a devenit în 2012 prima femeie care a condus statul sud-coreean.

Choi Soon-Sil, o apropiată a preşedintelui Park Peun-Hye, este acuzată că s-ar fi folosit de prietenia cu Park pentru a interveni în politică şi pentru a solicita donaţii de la diverse companii. A fost arestată pe data de 3 noiembrie, fiind pusă sub acuzare pentru fraudă şi abuz de putere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici