Rex Tillerson, secretarul american de Stat, NU va participa la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO din luna aprilie

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, nu va participa la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO din luna aprilie, întrucât va lua parte la discuţiile cu ocazia vizitei preşedintelui chinez Xi Jinping în SUA, iar apoi va efectua o vizită în Rusia, relatează Reuters şi The Associated Press.

246 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson, secretarul american de Stat, NU va participa la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO din luna aprilie

Tillerson nu va participa la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO din luna aprilie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Lipsa de la reuniunea NATO şi vizita la Moscova ar putea alimenta percepţia că Administraţia Trump pune pe primul loc relaţiile Statelor Unite cu Marile Puteri, în timp ce statele aliate, care depind de Washington în ceea ce priveşte securitate, sunt lăsate în plan secund, au declarat doi foşti oficiali americani, citaţi de agenţia de ştiri Reuters.

Tillerson nu va lua parte la reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO din 5-6 aprilie, preferând să participe la discuţiile preşedintelui Donald Trump cu omologul său chinez, Xi Jinping, programate să aibă loc pe 6-7 aprilie la clubul exclusivist al lui Trump, Mar-a-Largo din Florida. Ulterior, Tillerson va efectua o vizită în Rusia.

Statele Unite vor fi reprezentate la această reuniune de subsecretarul de Stat, Tom Shannon, au anunţat oficialii americani.

O reprezentantă a Departamentului de Stat a comunicat că Tillerson ar urma să se întâlnească miercuri cu miniştrii de Externe ai tărilor membre NATO la o conferinţă a coaliţiei internaţionale pentru combaterea reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici