Preşedintele Autorităţii Palestiniene: Mutarea ambasadei SUA la Ierusalim ar dăuna procesului de pace

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a declarat sâmbătă că în cazul în care preşedintele ales al SUA, Donald Trump, ar decide transferul ambasadei statului american din Tel Aviv în Ierusalim, acest lucru ar afecta procesul de pace din Israel, informează Reueters.

1152 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Autorităţii Palestiniene: Mutarea ambasadei SUA la Ierusalim ar dăuna procesului de pace

Preşedintele Autorităţii Palestiniene: Mutarea ambasadei SUA la Ierusalim ar dăuna procesului de pace (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

”Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Dacă acest lucru are loc va dăuna păcii şi sperăm că nu se va întâmpla”, a declarat Abbas jurnaliştilor, la câteva minute după ce a discutat situaţia din Orientul Mijlociu cu Papa Francisc.

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a anunţat că îl va nominaliza pe avocatul David Friedman pentru funcţia de ambasador al SUA în Israel, alegând un reprezentat care susţine coloniile israeliene şi alte politici care nu sunt sprijinite de statul american în regiune.

Donald Trump, precum predecesorii săi, a promis de asemenea că va muta ambasada americană în Ierusalim, un act politic care ar înfuria palestinienii ce doresc ca estul Ierusalimul să fie sub suveranitatea lor teritorială. Această mişcare ar distanţa, de asemenea, SUA de majoritatea statelor, inclusiv de aliaţii acestora din vestul Europei şi de lumea arabă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici