Preşedintele Cehiei condamnă "standardele duble" ale UE privind situaţia din Crimeea

Standardele duble ale Uniunii Europene privind reunificarea Crimeei cu Rusia sunt o practică greşită, a declarat joi preşedintele ceh Milos Zeman într-un interviu pentru agenţia Tass.

547 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Cehiei condamnă "standardele duble" ale UE privind situaţia din Crimeea

Preşedintele Cehiei condamnă "standardele duble" ale UE privind situaţia din Crimeea

"Pe de o parte, avem situaţia din Kosovo, unde ONU a oferit garanţii care ulterior nu au fost asigurate, iar de cealaltă parte avem Crimeea, unde a fost organizat un referendum. Acestea sunt standarde duble şi este o practică greşită", a spus Zeman.

Liderul de la Praga s-a referit la faptul că ONU a garantat autonomia provinciei Kosovo ca parte a Iugoslaviei, apoi comunitatea internaţională a permis ca bombardarea Serbiei să aibă loc.

Potrivit lui Zeman, faptul că el este singurul politician european care a susţinut acest lucru nu înseamnă că alţi lideri nu au opinii similare, doar "le lipseşte curajul să-şi spună opinia în public".

Preşedintele Cehiei a precizat că reunificarea Crimeei cu Rusia este "un fapt deja realizat", iar Rusia şi Ucraina ar trebui să ajungă la un acord în această privinţă dacă Moscova va oferi compensaţii "în formă financiară sau în petrol şi gaze".

Milos Zeman a avertizat că ar putea începe un "război european" în cazul în care Ucraina va refuza compensaţii din partea Rusiei. Totodată, preşedintele ceh este de părere că decizia fostului lider al Uniunii Sovietice Nikita Hruşciov de a ceda Crimeea către Ucraina, în 1954, a fost o greşeală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici