Preşedintele kîrgîz înlăturat de la putere, dispus să negocieze cu Guvernul interimar

Preşedintele kîrgîz înlăturat de la putere, Kurmanbek Bakiev, a reiterat vineri că nu va demisiona din funcţie şi s-a declarat dispus să negocieze cu Guvernul interimar înfiinţat de opoziţie.

15 afișări
Imaginea articolului Preşedintele kîrgîz înlăturat de la putere, dispus să negocieze cu Guvernul interimar

Preşedintele kîrgîz înlăturat de la putere, dispus să negocieze cu Guvernul interimar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bakiev a dat asigurări, în cadrul unui interviu pentru AFP, că nu el a dat ordin să fie deschis focul asupra manifestanţilor, în cursul confruntărilor recente dintre poliţie şi opozanţi.

El a adăugat că Statele Unite şi Rusia nu au jucat nici un rol în revolta violentă din Kîrgîzstan.

Liderii opoziţiei din Kîrgîzstan au anunţat miercuri căderea Guvernului, ca urmare a ciocnirilor violente dintre poliţie şi opozanţi, care au provocat fuga preşedintelui Kurmanbek Bakiev din capitală.

Puterea a fost înlăturată după ce sute de manifestanţi au luat cu asalt sediul Parlamentului şi al preşedinţiei din Bişkek, pe fondul incidentelor violente care au provocat moartea a cel puţin 75 de persoane şi rănirea altor 1.520, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici