Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad nu este de acord cu instituirea unor zone de securitate în Siria

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a respins ideea creării unor zone de securitate pentru refugiaţi, o iniţiativă susţinută de omologul său american, Donald Trump, conform unui interviu acordat Yahoo News.

419 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad nu este de acord cu instituirea unor zone de securitate în Siria

Bashar al-Assad nu este de acord cu instituirea unor zone de securitate în Siria (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

"Nu este deloc o idee realistă. Întreaga noastră ţară trebuie să fie o zonă de securitate. Nu sunt necesare anumite zone de securitate", a declarat Bashar al-Assad.

"Este mult mai viabil, mult mai practic şi mai puţin costisitor să avem stabilitate decât să creăm zone de securitate", a precizat liderul de la Damasc.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici