Preşedintele SUA avertizează asupra "isteriei" ca urmare a referendumului din Marea Britanie

Preşedintele american Barack Obama a avertizat asupra acţiunilor motivate de "isterie" în urma votului din Marea Britanie în favoarea ieşirii ţării din UE, susţinând că deşi procesul de integrare europeană este probabil suspendat, totuşi schimbări cataclismice sunt improbabile, informează Reuters.

4493 afișări
Imaginea articolului Preşedintele SUA avertizează asupra "isteriei" ca urmare a referendumului din Marea Britanie

Preşedintele SUA avertizează asupra "isteriei" ca urmare a referendumului din Marea Britanie (Imagine: AFP)

"În urma votului de Brexit s-a stârnit un pic de isterie, de parcă NATO ar fi dispărut, alianţa transatlantică s-ar fi dizolvat şi fiecare stat s-ar fi retras în propriul colţ. Ori asta chiar nu s-a întâmplat," a declarat Obama în cadrul unui interviu difuzat marţi de postul public de radio NPR.

Preşedintele american a mai spus că are respect pentru decizia alegătorilor din Marea Britanie, deşi se opune acestei mişcări, adăugând că rezultatul referendumului a semnalat faptul că alegătorii britanici au reacţionat contrar unei Europe care creştea prea repede şi "fără consensul care ar fi fost de dorit".

Rezultatul referendumului din Marea Britanie a afectat puternic pieţele financiare internaţionale, a declanşat o criză politică majoră în Regatul Unit şi a cauzat temeri privind viitorul Europei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici