Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se declară "dezamăgit" de Administraţia Barack Obama

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se declară "dezamăgit" de atitudinea Administraţiei Barack Obama faţă de Turcia, conform unui interviu acordat postului american CBS.

2667 afișări
Imaginea articolului Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se declară "dezamăgit" de Administraţia Barack Obama

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se declară "dezamăgit" de Administraţia Barack Obama (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Recep Tayyip Erdogan susţine că Washingtonul nu a tratat cu seriozitate ameninţările cu care se confruntă Turcia, inclusiv conflictul din Siria şi afluxul de refugiaţi.

"Am abordat aceste chestiuni, le-am discutat cu preşedintele Barack Obama şi cu vicepreşedintele Joseph Biden. Au ratat oportunităţi de a trata aceste teme cu seriozitate. Iar acest lucru ne deranjează", a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un interviu acordat CBS.

"Vreau să fiu foarte sincer în declaraţii: nu aş spune adevărul dacă aş afirma că nu sunt dezamăgit, pentru că sunt dezamăgit", a subliniat Erdogan, conform unor fragmente din interviul ce va fi difuzat la sfârşitul acestei săptămâni.

Relaţiile dintre Ankara şi Washington s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat militară produsă în iulie în Turcia. Recep Tayyip Erdogan a criticat Statele Unite pentru refuzul de extrădare a clericului musulman disident Fethullah Gulen, acuzat de implicare în complot.

Statele Unite au denunţat măsurile dure de reprimare din Turcia, soldate cu arestarea sau demiterea a zeci de mii de militari, profesori, magistraţi şi jurnalişti acuzaţi de susţinerea mişcării politice a lui Fethullah Gulen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici